#SeeMe-campagne: tijd voor intersectionaliteit

18/9/2024 - Nieuws

Met veel plezier kondigen we de lancering aan van onze #SeeMe-campagne in het kader van het Make Way-programma. Door middel van interviews met thought leaders laat de campagne zien hoe ieders seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) gerealiseerd kunnen worden door een intersectionele benadering. Samen met onze Make Way-partners roepen we beleidsmakers op om een dergelijke benadering toe te passen om te zorgen voor SRGR voor iedereen.

Ruim baan voor SRGR

Iedereen heeft toegang tot gezondheidszorg nodig, inclusief SRGR. Toch worden nog veel mensen achtergesteld, bijvoorbeeld vanwege hun geslacht, seksualiteit, financiële situatie of sociale status. In onze #SeeMe-campagne delen we de verhalen van pioniers die vooruitgang boeken op het gebied van SRGR door een intersectionele benadering te gebruiken. Zodat degenen die vaak buitengesloten worden als het gaat om beleid, voorzieningen en informatie, eindelijk gezien kunnen worden (#SeeMe).

Tijd voor intersectionaliteit

Intersectionaliteit helpt ons te begrijpen hoe systemen van uitsluiting en verschillende aspecten van iemands identiteit, zoals geslacht, afkomst en klasse, elkaar overlappen en op elkaar inwerken, waardoor discriminatie of privileges ontstaan. Deze inzichten kunnen helpen om ervoor te zorgen dat beleid, voorzieningen en informatie zijn afgestemd op de gezondheidsbehoeften en leefomstandigheden van mensen. Bekijk onze infographic en video voor meer informatie.

#SeeMe

Voor de #SeeMe-campagne sprak Make Way met jongeren, journalisten, religieuze leiders en maatschappelijke organisaties om te horen hoe zij aankijken tegen intersectionaliteit en hoe het hen helpt om SRGR voor iedereen te realiseren. De komende zes weken zullen we de interviews, maar ook quizjes, infographics en podcast-afleveringen, delen op de Make Way-website en via social media. Volg de campagne en sluit je aan bij onze oproep voor een intersectionele aanpak om SRGR voor iedereen te realiseren!

Ontvang onze nieuwsbrief

  • instagram
  • linkedin
  • youtube