Nalaten
Toegang tot goede gezondheidszorg voor iedereen in de wereld, ongeacht waar je vandaan komt of hoeveel geld je hebt. Dat is onze missie. Een bijzondere manier om hieraan bij te dragen, is door Wemos op te nemen in je testament. Zo weet je dat er ook na je overlijden verder gewerkt wordt aan jouw idealen.
Hoe werkt nalaten?
In een testament, dat wordt opgesteld door een notaris, leg je vast wie na jouw overlijden welke delen van je bezit of vermogen ontvangen. Je kunt Wemos op twee manieren in je testament laten opnemen: door Wemos aan te wijzen als (mede-)erfgenaam of door een legaat na te laten.
Erfgenaam
In een testament kun je meerdere personen en goede doelen aanwijzen als erfgenaam. Je kunt Wemos erfgenaam maken van een deel van je vermogen. Daarbij bepaal je zelf welk percentage je aan Wemos nalaat.
Legaat
Bij een legaat leg je vast wat je precies wilt nalaten aan een goed doel. Dat kan een bepaald bedrag zijn, maar ook specifieke bezittingen, zoals een woning, sieraden of effecten.
Omdat Wemos is aangemerkt als een ANBI-instelling, hoeven wij geen belasting te betalen over erfstellingen en legaten.
In gesprek
Keuzes maken over je nalatenschap is een belangrijke stap in het leven. Veel mensen ervaren het als waardevol om hierover op tijd in gesprek te gaan met hun dierbaren. Het is ook goed om te weten dat je je testament altijd kunt aanpassen via een notaris.
Gegevens
Wanneer je Wemos laat opnemen in je testament, heeft de notaris onderstaande gegevens nodig.
Stichting Wemos
Statutair gevestigd te Amsterdam
Kantoorhoudende aan Plantage Middenlaan 14
1018 DD Amsterdam
Nummer Kamer van Koophandel 41201644