Julia Hochberger
Global health advocate
“Gezondheid is een mensenrecht en dus een collectieve verantwoordelijkheid. Vanwege de complexiteit van het systeem en de vele verschillende sectoren die invloed uitoefenen op de gezondheidszorg, is een interdisciplinaire, intersectionele en op mensenrechten gerichte benadering noodzakelijk. Ongelijke machtsverhoudingen, beperkte middelen en een marktgerichte benadering zorgen voor grote verschillen in toegang tot medicijnen tussen het mondiale Noorden en Zuiden. Wat ik leuk vind aan werken bij Wemos is dat we de mogelijkheid hebben om onze krachten te bundelen en systeemverandering te creëren om ervoor te zorgen dat gezondheidszorg overal voor iedereen beschikbaar is.”
Als global health advocate maakt Julia deel uit van het Finance for Health-team. Ze richt zich op eerlijke financiering voor gezondheid voor Universal Health Coverage en ondersteunt het versterken van gezondheidssystemen voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten in het Make Way-programma.
Voordat ze bij Wemos kwam werkte Julia als onderzoeker en beoordeelde ze de ontwikkeling en mogelijkheden van de WHO Covid-19 Technology Access Pool. In 2021 werkte ze met het Duitse Agentschap voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking (GIZ) in het internationale project BACKUP. In deze rol gaf ze technische ondersteuning aan de versterking van gezondheidssystemen, seksuele en reproductieve gezondheid en rechten en gelijkheid in de aanpak van Covid-19 in Kameroen, Malawi en de Democratische Republiek Congo.
Julia heeft een Bachelor Rechtsgeleerdheid (Universiteit Maastricht) en is bezig met de afronding van een Master Gezondheidsrecht (Erasmus Universiteit Rotterdam), met als specialisaties seksuele en reproductieve gezondheid en rechten, intellectuele eigendomsrechten en mensenrechten in de gezondheidszorg.
Terug naar het overzicht